Prabowo Subianto, Endonezya ile Türkiye Arasında Savunma İş Birliği İmzaladı
  • Jelajahi

    Copyright © kabartujuhsatu.news
    Best Viral Premium Blogger Templates


    Daftar Blog Saya

    Prabowo Subianto, Endonezya ile Türkiye Arasında Savunma İş Birliği İmzaladı

    Kabartujuhsatu
    Jumat, 03 Februari 2023, Februari 03, 2023 WIB Last Updated 2023-02-04T05:47:46Z
    masukkan script iklan disini

    Ankara - Endonezya Cumhuriyeti Savunma Bakanı Prabowo Subianto, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Bakanlıklar'da bir görüşme gerçekleştirdi, Ankara, Türkiye, Cuma (3/2/2023).

    Bu vesileyle ikili, iki ülke arasında savunma iş birliğine yönelik eylem planına imza atarak, bu işbirliğindeki adımları güçlendirerek eğitim ve savunma sanayii potansiyelini artırmaya çalıştı.

    Prabowo, "Az önce çok tarihi ve önemli bir şeye, yani iki ülke arasındaki stratejik işbirliği ilişkisinin devamı niteliğindeki bir eylem planına imza attık." dedi.

    Prabowo, Endonezya ile Türkiye arasındaki işbirliğinin dünya barışına katkıda bulunabileceği konusunda iyimser olduğunu söyledi.

    Türkiye ile Endonezya arasındaki stratejik ortaklık çerçevesindeki yakın işbirliğinin dünya barışı ve istikrarına katkı sağlayabileceği konusunda iyimserim.

    Prabowo ayrıca kendisine ve Endonezya delegasyonuna sıcak karşılama için minnettarlığını ifade etti.

    Prabowo, "Sıcak karşılamanız, şimdiye kadar var olan işbirliğiniz için bir kez daha teşekkür ederiz ve bir sonraki tarihi işbirliğini dört gözle bekliyoruz" dedi.

    Türkiye Savunma Bakanı, iki tarafın bu eylem planını oluşturmak için bu işbirliğinin sorunsuz bir şekilde uygulanmasını görüştüklerini açıkladı.

    Ülkelerimiz arasında savunma sanayi alanında askeri eğitim ve iş birliği potansiyelinin artırılması bizim için önemli” dedi.

    Bu arada savunma alanındaki Endonezya-Türkiye ikili ilişkilerinin olumlu katkı yapmasını umuyor.

    Türk Savunma Bakanı, "Sadece iki ülkenin ulusal çıkarları için değil, aynı zamanda bölgesel güvenlik için de" dedi.


    Komentar

    Tampilkan

    Terkini